AnalyticsWP: een nieuwe veelbelovende WordPress analytics plugin

Het team achter Solid Affiliate, één van de betere affiliateplugins in het WordPress ecosysteem, heeft nu ook een analyticsplugin in zijn portfolio: AnalyticsWP.

Met AnalyticsWP is het voor jou als gebruiker doodeenvoudig om de prestaties van je website op te volgen. In eerste instantie bevat de plugin niet teveel toeters en bellen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Laat ons eerlijk zijn, als je al een duidelijk zicht hebt op hoeveel bezoek je krijgt, uit welke bron dit bezoek komt (direct, Google, Facebook, …) en welke pagina’s populair zijn op je website, kom je al een hele eind.

Dit is dan ook de doelstelling dat men met AnalyticsWP wilt bereiken: toegankelijke en duidelijke overzichten van de prestaties van je website.

Enkele belangrijke kenmerken:

 • Accurate meting door enkel gebruik te maken van first-party cookies. De makers beweren dat hun methode zelfs tot 30% meer bezoekers registreert dan via Google Analytics.
 • Lichtgewicht. Deze software zal de laadsnelheid van je website niet beïnvloeden. De hele code die geladen wordt is slechts 1,5kb groot. Gegevens worden opgeslaan in een aparte tabel die volledig losstaat van het laden van je website.
 • Je data blijft op jouw website, er is geen enkele interactie met externe websites.
 • Bezoekerstrajecten: van iedere bezoeker kan je gedetailleerd zijn/haar traject doorheen je website opvolgen.
 • Uitgebreide integratie met WooCommerce: weet hoe je klant uiteindelijk tot zijn aankoop overgaat, via welke weg hij op je website kwam (advertentie, Google, …). Op iedere bestelmail die je ontvangt staat meteen ook meer informatie over het traject van de klant.

Wij zijn alvast overtuigd van de meerwaarde die een dergelijke plugin voor je website kan betekenen en draaien het dan ook op al onze websites.

Een kort gesprek met Mike Holubowski, de founder van Team Solid, maakt ook duidelijk dat ze van deze plugin de beste WordPress Analytics tool op de markt willen maken.

Op het moment van dit schrijven kijken we zeker nog uit naar de mogelijkheid om de plugin zelf te vertalen in andere talen (nu is het enkel Engels) en naar het toegang kunnen geven aan andere gebruikersrollen dan een Administrator. Beide aanpassingen komen er volgens Team Solid snel aan.

AnalyticsWP is voor ons alvast een veelbelovende aanrader.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Klaar om je webshop een serieuze boost te geven?

  © 2024 Woomatic - Alle rechten voorbehouden
  Built by Webmatic